Hyvens FörlagVad jag kan

I elva år var jag konsumentreporter och gör-det-självredaktör på Sveriges största inredningsmagasin Hus & Hem. Min huvudinriktning är därför allt det praktiska som hör hem och villaboende till.

Jag har skrivit konsumentartiklar om att välja rätt gräsklippare, att måla om husfasader, att hantera fuktiga krypgrunder, våtrumsproblematik, elinstallationer, värmesystem, byggnadsvård, val av golv och olika takmaterials för- och nackdelar för att nämna några ämnen. Dessutom har jag varit gör-det-självredaktör och ansvarat för otaliga beskrivningar i hur man som villaägare själv kan snickra, mura, sy, tapetsera och måla.

Men jag har genom åren även skrivit om så vitt skilda saker som folkhälsa, butiksarbete, fjärrvärme, och getingar. Åren innan Hus & Hem-perioden var jag en tid i reklamsvängen där jag huvudsakligen skrev journalistiska texter i kundtidningar. Ämnesområdena var bland annat energi- och värmeförsörjning, folkhälsa, miljö och natur. En och annan informationsfolder hann jag också med att göra från ax till limpa.